Δευτέρα, 18 Ιαν 2021
 
 
Παραλια Λούτσας

Για τους λάτρεις της θάλασσας και της παραλίας, η Πρέβεζα προσφέρει πολλές προτάσεις όπου θα απολαύσετε κολύμπι και θαλάσσια σπορ σε πεντακάθαρα νερά και όμορφα τοπία. Η Λούτσα (Βράχος) είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Πρέβεζας.

Αμόλυντες από την ανθρώπινη παρέμβαση οι παραλίες της περιοχής μας, είναι έτοιμες να δεχτούν τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, εμπνέοντας το σεβασμό στην διατήρηση αυτού του μεγαλειώδους φυσικού περιβάλλοντος. Όρμοι, χερσόνησοι, κόλποι, αμμουδιές και βράχια εναλλάσσονται αρμονικά. Δάση από πεύκα που φτάνουν μέχρι της φιλόξενες παραλίες δημιουργούν ένα συναρπαστικό και ασφαλές περιβάλλον για όλα τα γούστα και όλες της ηλικίες.

Μολις 28km απο την πόλη της Πρέβεζας και 100m απο τον πλησιέστερο οικισμό, η παραλία της Λούτσας εκτείνεται  εντυπωσιακή, σε μεγάλο μήκος, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και λεπτή άμμο, μέσα σ' ένα καταπράσινο περιβάλλον.

Η πρόσβαση στην παραλία παρέχεται μέσω του οδικού δικτύου Πάργας - Πρέβεζας, μόλις 500m απο αυτό και με την χρήση ασφαλτοστρωμένου δρόμου.

 

Για τους λάτρεις της φύσης και της εξερεύνησης η περιοχή προσφέρει και άλλες προτάσεις καθώς και αξιοθέατα. Μεταξύ αυτών αναφέρουμε:

Αχέροντας Ποταμός
Ποταμός ΑχέρονταςΟ Αχέροντας είναι στενά συνδεδεμένος με την μυθολογία ποταμός ο οποίος δισχίζει την πεδιάδα του Φαναρίου. Εκβάλλει στο ΙόνιοΠέλαγος, δημιουργώντας πλήθος οικοσυστημάτων και περιοχών ιδιαίτερου ενδιαφέροντος προς πεζοπορία και εξερεύνηση.

Διασχίζει την κοιλάδα που σχηματίζεται απο τους ορεινούς όγκους που βρίσκονται στα όρια των νομών Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας και περνώντας το επιβλητικο φαράγγι που σχηματίζουν οι οροσειρές του Σουλίου (γνωστά και ως "Στενά του Αχεροντα") διέρχεται κοντά στο χωριό Γλυκή όπου έχουν δημιουργηθεί εξαιρετικοί παραποτάμιοι  φυσικοί σχηματισμοί. Σε αυτούς τους παραποτάμους προσφέρονται δυνατότητες για rafting καθώς και ιππασία.

Ο ποταμός Αχέροντας εκβάλλει στο χωριό Αμμουδιά σχηματίζοντας φυσικό "δέλτα" απο την μεταφορά φυσικών υλικών κατα την διαδρομή του και επεκτείνοντας έτσι την ξηρά προς τη θάλασσα. Η απόσταση των παραπάνω απο την παραλία της Λούτσας είναι μόλις 20 λεπτά οδικώς.

 

 Νεκρομαντείο

ΝεκρομαντείοΤο σπουδαιότερο και αρχαιότερο νεκρομαντείο είναι το Νεκρομαντείο του Αχέροντα.

Το αρχαίο Νεκρομαντείο του Αχέροντα βρίσκεται κοντά στο Καναλάκι, στο χωριό Μεσοπόταμος, του Νομού Πρεβέζης, στο σημείο όπου έσμιγε ο ποταμός Αχέρων με τον Κωκυτό και τον Πυριφλεγέθοντα, στις βορειοδυτικές όχθες της Αχερουσίας Λίμνης, η οποία αποτελούσε την είσοδο του κόσμου των ψυχών. Είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, στον οποίο κατέληγαν οι επισκέπτες από το Ακρωτήρι Χειμέριο του χωριού Αμμουδιά. Εδώ οι αρχαίοι τοποθετούσαν τις Πύλες του Κάτω Κόσμου που οδηγούσαν στο βασίλειο του Άδη για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων.

Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα έιναι δημοφιλής προορισμός ιστορικής σημασίας και απέχει μόλις 20 λεπτά απο την παραλία της Λούτσας και το ξενοδοχείο Azalena (http://www.azalena.gr) οδικώς.